Career Fitness Journey

Doel

Ga je bijna afstuderen of ben je net klaar? Dan sta je ook voor de overgang van studie naar werk. Heb je je weleens afgevraagd wat er eigenlijk gaat veranderen? Welke keuzes komen er eigenlijk op je af? Door je diploma laat je zien dat je een superrijke (ICT) skillset bezit, maar waar en waarvoor wil je deze nu gebruiken? Hoe weet je nu wat een goede en passende baan voor je is? Én, hoe zorg je ervoor dat als je een toffe baan hebt, dat je het juiste doet om ervoor te zorgen dat deze leuk blijft? Dit alles wordt loopbaanmanagement genoemd.

Voor iedereen zijn deze onderwerpen belangrijk. In de tegenwoordige arbeidsmarkt wordt flexibiliteit en zelfsturing van iedereen verwacht (inspiratie video). Alleen niet iedereen is zich ervan bewust. Daar schuilt een gevaar in. Stel dat je baan verandert, en daardoor vind je deze niet leuk meer. Wat dan? Het staat vast dat iedereen op een punt in zijn of haar loopbaan hierover nadenkt, of erger nog, over moet nadenken. Dan kan je maar beter voorbereid zijn toch?

 

In deze training staan een aantal belangrijke vragen centraal:

  • Welke (loop)baan past op dit moment bij mij?
  • In welke omgeving (organisatie en bedrijfscultuur) wil ik het liefste werken?
  • Met wie wil ik werken? (collega’s/manager)
  • Hoe en waarvoor (impact) wil ik werken?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik een toffe baan krijg én dat deze ook tof blijft?

Vind jij het gaaf om beter zicht te krijgen op wat voor jou een passende (loop)baan is. En hoe je ervoor kunt zorgen dat je deze krijgt en behoudt? Dan is deze Journey iets voor jou!

Je gaat weg met inzichten op de bovenstaande vragen, een goede elevatorpitch, en een beter beeld in wat voor jou de must-haves in je (loop)baan zijn.

We maken gebruik van wetenschappelijke modellen, die we hebben vertaald naar praktische en gemakkelijke tips en inzichten.

Praktische informatie

  • Als basis gebruiken we op wetenschap gebaseerd persoonlijk profiel. Je kijgt een vragenlijst toegestuurd, die je van te voren invult.
  • Een training bestaat uit 5 bijeenkomsten, en tussendoor worden er diverse reflectie en inspiratie opdrachten gepland (klein in tijd, groot in effect). 
  • Een trainingsgroep bestaat uit ongeveer 6 studenten.
  • De training is gratis.